Acasă Infractional Șofer trimis în judecată pentru dare de mită

Șofer trimis în judecată pentru dare de mită

by StirideNoapte
351
0
DISTRIBUIȚI
Șofer trimis în judecată pentru dare de mită

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Dolj au finalizat cercetările iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului V.J.N., pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
În fapt, la data de 20.01.2018, un echipaj de poliţie rutieră format din doi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei oraş Filiaşi – Compartimentul Poliţiei Rutiere, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, l-a oprit pe inculpat în trafic, pe DE 70, în com.Brădeşti, jud. Dolj, întrucât conducea un autoturism cu viteza de 119 km/oră pe o porţiune de drum cu limita de 50 km/oră. Pentru a nu-i fi reţinut permisul de conducere auto, V.J.N. a oferit celor doi agenți de poliţie rutieră o sumă de bani.
Agenţii de poliţie au refuzat categoric oferta şi au întocmit actele de constatare a contravenţiei, iar ulterior, au sesizat fapta la D.G.A. – S.J.A. Dolj.
În consecință, V.J.N. a fost prins în flagrant imediat după ce a dat suma de 150 lei agenţilor de poliţie, fiind condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Procurorul de caz a dispus, în primă instanță, reținerea pentru 24 de ore a inculpatului iar, la data de 21 ianuarie a.c., Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, măsură menţinută şi de către Curtea de Apel Craiova.
Precizăm faptul că, în luna ianuarie 2018, la nivelul S.J.A. Dolj au fost înregistrate 3 situații în care agenți de poliție au denunțat fapte de dare de mită din partea unor contravenienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here