Acasă Evenimente Reguli noi pentru înmormântări! Află de ce poţi lua 10.000 de lei...

Reguli noi pentru înmormântări! Află de ce poţi lua 10.000 de lei amendă

by StirideNoapte
382
0
DISTRIBUIȚI
Reguli noi pentru înmormântări! Află de ce poţi lua 10.000 de lei amendă

Persoanele care nu-si ingroapa rudele in decurs de 36 de ore de la stabilirea decesului risca o amenda intre 500 si 10.000 de lei. Cel putin asa prevede o hotarare de guvern, care intra in vigoare de luna aceasta si care stabileste exact cum se transporta defunctul, cum este imbalsamat, inhumat, incinerat, dar si deshumat.

In plus, firmele de pompe funebre trebuie sa aiba specialisti care sa ”infrumuseteze” mortul.

”Pentru asta merg la cursuri o luna. Este vorba despre demnitatea omului trecut in nefiinta. Se rehidrateaza tegumentele ca sa se redea corpului un aspect natural, iar imbalsamarea nu se mai face de catre “macelari”, ci de catre “chirurgi”, se face o mica incizie si se foloseste aparatura moderna. imbalsamarea este obligatorie”, a explicat Sebastian Cocos, presedintele Asociatiei Funerare din Romania, pentru libertatea.ro.

Controale de la DSP

“Medicii de la Directia de Sanatate Publica se ocupa de controale, impreuna cu politistii. Toate familiile sunt obligate sa incheie contract cu o firma de pompe funebre, iar noi, pe baza certificatului de deces, stabilim ziua si data mortii. Si in functie de asta si cand are loc inmormantarea. Sincer sa fiu, n-am auzit pana acum ca cineva sa inhumeze decedatul in 36 de ore. Cred ca o persoana de la Ministerul Sanatatii a pus cifra gresit. Pentru ca este, practic, imposibil. Termenul ar putea expira in toiul noptii”, continua Cocos.

Legea stabileste clar ca fotografiatul si filmatul celui trecut in nefiinta este strict interzis, fara acordul familiei.

sursa: stiriactuale.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here