Acasă Evenimente Mai multe OZN-uri observate de piloții de avioane care au străbătut coasta...

Mai multe OZN-uri observate de piloții de avioane care au străbătut coasta de sud-vest a Irlandei. Autoritatea aviatică irlandeză a deschis o investigație

by Stiri de Noapte
159
0
DISTRIBUIȚI
Mai multe OZN-uri observate de piloții de avioane care au străbătut coasta de sud-vest a Irlandei. Autoritatea aviatică irlandeză a deschis o investigație

Mai multe lumini strălucitoare și OZN-uri au fost observate de piloții de avioane care au străbătut coasta de sud-vest a Irlandei vineri, 9 noiembrie 2018. Autoritatea aviatică irlandeză a deschis o investigație pentru a afla ce s-a întâmplat, scrie BBC News.

Totul a început vineri, 9 noiembrie, la ora locală, ora 9:47, când un pilot britanic a contactat controlul traficului aerian de la Shannon. El a cerut să știe dacă se efectuează exerciții militare în zonă pentru că a observat „ceva ce se mișca atât de repede”.

Operatorul de trafic aerian i-a spus că nu există astfel de exerciții.

Pilotul unei aeronave care efectua un zbor de la Montreal la Londra a spus că se vede o „lumină foarte puternică”, iar obiectul a apărut pe partea stângă a aeronavei înainte de a se observa apoi „rapid spre nord”.

Se întreba ce ar putea fi, dar a spus că nu pare să existe riscul unei coliziuni.

Un alt pilot dintr-un avion Virgin Airlines s-a alăturat conversației și a sugerat că ar putea fi un meteorit sau un alt obiect care intră în atmosfera pământului. El a spus că există „obiecte multiple care urmăresc același tip de traiectorie” și că erau foarte strălucitoare. Pilotul a spus că a văzut „două lumini strălucitoare” în partea dreaptă, care coborau cu viteză.

Un pilot alt pilot care se afla în zonă la acel moment a spus că obiectele se mișcau cu viteză „astronomică, a fost ca Mach 2 (n.r. de două ori viteza luminii)”.

„În urma rapoartelor despre activitatea aeriană neobișnuită, IAA a deschis o anchetă”, a declarat un reprezentant al Autorității Aviatice Irlandeze (IAA). „Acest raport va fi investigat în cadrul procesului obișnuit de investigare a evenimentelor confidențiale”, a mai transmis IAA.

Un purtător de cuvânt al aeroportului Shannon a declarat că nu ar fi oportun ca aeroportul să comenteze în timp ce IAA are o investigație în curs de desfășurare.