Acasă Evenimente Donald Trump VA DEMISIONA până la sfârșitul anului, spune un apropiat al...

Donald Trump VA DEMISIONA până la sfârșitul anului, spune un apropiat al acestuia

by StirideNoapte
261
0
DISTRIBUIȚI
Donald Trump VA DEMISIONA până la sfârșitul anului, spune un apropiat al acestuia
Photo/Alex Brandon

Coautorul volumului de memorii publicat de Donald Trump în 1987, “The Art of the Deal”, consideră că miliardarul va demisiona din funcţia de preşedinte al Statelor Unite înainte de încheierea mandatului său în 2021 sau chiar înainte de sfârşitul acestui an, informează AFP.

Scriitorul şi jurnalistul Tony Schwartz a publicat pe Twitter un mesaj în care a spus că “Trump va demisiona” înainte ca anchetatorii care cercetează cazul unei posibile implicări a Rusiei în alegerile prezidenţiale americane “să nu îi mai lase nicio alternativă”, scrie agerpres.ro.

“Încercuirea lui înaintează cu o viteză incredibilă”, a continuat Tony Schwartz, al cărui volum din 1987 l-a ajutat pe actualul preşedinte american să îşi construiască reputaţia unui om de afaceri foarte abil. “Trump va demisiona şi îşi va declara victoria, înainte ca Mueller şi Congresul să nu îi lase nicio alternativă”.

Jurnalistul se referă la o anchetă federală, condusă de procurorul special, Robert Mueller, şi la anchetele demarate de două comisii parlamentare din Congresul Statelor Unite ce vizează ingerinţa Rusiei în procesul electoral american din 2016, pe baza unor bănuieli referitoare la o posibilă complicitate în timpul campaniei între apropiaţii lui Trump şi conducătorii ruşi şi în baza bănuielii unei posibile obstrucţionări a justiţiei de către preşedintele american.

Într-un al doilea mesaj publicat pe Twitter, Tony Schwartz a spus că “preşedinţia Trump este de facto terminată” şi se declară încrezător că va fi “uimit dacă el (Trump, n.r.) ar supravieţui acestui scandal până la sfârşitul anului”. “Cel mai probabil, va demisiona la toamnă sau chiar mai devreme”, a adăugat jurnalistul american.

În timpul redactării volumului “The Art of the Deal”, care s-a bucurat de un succes răsunător imediat după publicare, Tony Schwartz a petrecut 18 luni în compania magnatului din industria imobiliară. Această carte a rămas 48 de săptămâni pe lista bestsellerurilor întocmită de cotidianul The New York Times şi s-a vândut în peste 1 milion de exemplare.

Tony Schwartz şi-a exprimat aversiunea faţă de miliardar, în 2016, în timpul campaniei electorale, declarând că prin intermediul cărţii sale nu a făcut altceva decât “să rujeze un porc”.

“Am un profund sentiment de remuşcare pentru faptul că am contribuit la prezentarea lui Trump într-o manieră care a atras şi mai multă atenţie asupra lui şi care l-a făcut să devină mult mai interesant decât era în realitate”, a declarat jurnalistul american, în iulie 2016.

sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here